Berichtsjablonen van Adaptieve controle op afwijkingen bewerken

Wanneer een gebruiker een actie probeert uit te voeren die door regels van Adaptieve controle op afwijkingen wordt geblokkeerd, toont Kaspersky Endpoint Security een bericht dat mogelijk schadelijke acties zijn geblokkeerd. Als de gebruiker vindt dat een actie per vergissing is geblokkeerd, kan de gebruiker de koppeling in de tekst van het bericht gebruiken om een bericht naar de lokale netwerkbeheerder te sturen.

Speciale sjablonen zijn beschikbaar voor berichten over de blokkering van mogelijk schadelijke acties en voor berichten die naar de beheerder worden verstuurd. U kunt de berichtsjablonen wijzigen.

Zo bewerkt u een berichtsjabloon:

1. Klik in het hoofdvenster van het programma op de knop .
  2. Selecteer Security ControlsAdaptieve controle op afwijkingen in het venster met de programma-instellingen.
  3. Configureer in het blok Sjablonen de sjablonen voor berichten over Adaptieve controle op afwijkingen.
    • Bericht over blokkering. Sjabloon van het bericht dat wordt weergegeven aan een gebruiker wanneer een regel van Adaptieve controle op afwijkingen wordt geactiveerd voor de blokkering van een afwijkende actie.
    • Bericht aan beheerder. Sjabloon van het bericht dat een gebruiker kan versturen naar de beheerder van het lokale bedrijfsnetwerk als de gebruiker vindt dat de blokkering een vergissing is. Nadat de gebruiker toegang heeft gevraagd, stuurt Kaspersky Endpoint Security een gebeurtenis naar Kaspersky Security Center: Bericht over blokkering van programma-activiteit aan beheerder. De beschrijving van de gebeurtenis bevat een bericht aan de beheerder met vervangende variabelen. U kunt deze gebeurtenissen in de Kaspersky Security Center-console bekijken met de voorgedefinieerde gebeurtenisselectie User requests. Als uw organisatie Kaspersky Security Center niet heeft geïmplementeerd of als er geen verbinding is met de beheerserver, stuurt het programma een bericht aan de beheerder naar het opgegeven e-mailadres.
  4. Sla uw wijzigingen op.

Raadpleeg ook:

Berichtsjablonen van Webcontrole bewerken

Berichtsjablonen van Apparaatcontrole bewerken

Berichtsjablonen van Programmacontrole bewerken

Sjablonen van berichten voor toegang tot geëncrypte bestanden bewerken